Ringa utomlands - Hitta bäst mobilabonnemang för att ringa utlandet 2024 (2024)

Idag är vi vana vid att alla samtal ingår i vår abonnemangsavgift och att man inte behöver betala något utöver den. Dessa samtal är dock bara fria om man ringer inom Sverige – eller från ett annat EU-land. Om man vill ringa från Sverige utomlands tar de allra flesta operatörer en utlandstaxa – som snabbt kan bli ganska dyr. Priset på utlandssamtal kan skilja sig ganska mycket mellan operatörerna.

I denna artikel går vi igenom de bästa mobilabonnemangen för att ringa utomlands.

Jämför pris på utlandssamtal

Månadskostnaden för ett mobilabonnemang innefattar vanligtvis ett obegränsat antal samtal och meddelanden – så länge de görs inom Sverige. Om man vill ringa från Sverige till ett annat land tillkommer vanligtvis kostnader som läggs på fakturan vid slu*tet av månaden. Om du ringer mycket utomlands är det därför klokt att investera i ett mobilabonnemang med så förmånliga priser som möjligt för just det land du brukar ringa till.

Priset för utlandssamtal skiljer sig mellan operatörerna – och skiljer sig från land till land. En operatör kan alltså vara billigast för samtal till USA, medan en helt annan operatör kan vara billigast för samtal till Iran.

Om man ringer ofta till ett specifikt land är det alltså viktigt att jämföra priset på taxan till just det landet – skillnaderna kan vara stora mellan olika operatörer.

Vad påverkar priset för ett samtal utomlands?

  • Vilken mobiloperatör du använder
  • Om du har ett mobilabonnemang eller ett kontantkort – och vilket
  • Vilket land du ringer till
  • Vilket land du ringer från
  • Om du ringer till ett fast telefonnummer eller ett mobilnummer

Operatörer med låga utlandspriser

Vi har gått igenom alla operatörer för att utvärdera vilka som generellt är billigast. Såklart skiljer sig priset mellan olika länder, men listan är en bra fingervisning om vem som har bäst priser.

Topp 5 operatörer för utlandssamtal

  1. Hallon – Billigast i vår jämförelse av utlandssamtal. Ring billigast till bland annat Brasilien, Cypern, Spanien och USA.
  2. Comviq – Utlandsminuter till 40 länder ingår i månadskostnaden.
  3. Halebop – Förmånliga priser på utlandssamtal. Billigast till bland annat Bahamas, Lesotho och Rwanda.
  4. Vimla – Billigast till bland annat Kuba och Färöarna.
  5. Fello – Inte billigast till något land, men generellt billigare än många andra operatörer.

Att ringa med Hallon utomlands är alltså generellt det mest fördelaktiga. Förutom billiga utlandssamtal så erbjuder Hallon även bland de billigaste abonnemang på marknaden vilket gör dem till en operatör vi verkligen rekommenderar.

Till Hallon

Operatörer med fria utlandsminuter

Ett exempel på en operatör som satsar mycket på utlandssamtal är Comviq. I alla Comviqs abonnemang, förutom det allra minsta, ingår ett visst antal utlandsminuter. Ju större abonnemang man väljer desto fler minuter ingår. Samma erbjudande hittas bland studentabonnemangen och seniorabonnemangen.

Med utlandsminuterna kan man ringa till fyrtio olika länder utan extra kostnad (så länge minuterna räcker såklart). Länderna som ingår är bland annat de nordiska länderna, USA, Spanien och Kina. Du hittar hela listan på Comviqs hemsida.

Roam Like at Home – Ring fritt inom EUs länder

Sen 2017 får mobiloperatörer inte ta ut någon extra avgift för användning inom EU. I praktiken betyder det att du kan använda ditt mobilabonnemang även när du är på semester – så länge du stannar inom EU.

Detta regelverk täcker dock inte samtal som görs från Sverige till andra EU-länder (eller andra länder i världen). Då gäller operatörernas utlandstaxa.

Läs mer om fri roaming inom EUs länder.

Vanliga frågor och svar om utlandssamtal

Vad kostar det att ringa utomlands från Sverige?

Det beror på vilket land du ska ringa till, var du befinner dig och vilket abonnemang du har. Du hittar en lista på de billigaste operatörerna för utlandssamtal högre upp på sidan. För korrekta och aktuella siffror bör du kontrollera din operatörs prislista för utlandssamtal.

Vilket mobilabonnemang är billigast för utlandssamtal?

Generellt är Hallon den billigaste operatören för utlandssamtal enligt vår undersökning. Priset skiljer sig dock åt beroende på vilket land man vill ringa till. Även Comviq är ett bra alternativ eftersom de erbjuder ett visst antal fria utlandsminuter i de flesta av sina abonnemang.

Kan jag ringa gratis från Sverige till andra EU-länder?

Nej, fri roaming gäller endast om man befinner sig i ett annat EU-land än sitt hemland och ringer inom landet eller inom EU. Om man ringer från Sverige till ett annat av EUs länder gäller operatörens utlandstaxa.

Kan jag ringa utomlands gratis?

Ja, det finns gratisalternativ för utlandssamtal. Comviq erbjuder till exempel ett begränsat antal utlandsminuter i flera av sina abonnemang. Internettjänster som FaceTime, Messenger och Skype gör det även möjligt att ringa till andra länder utan extra avgifter.

Kan jag ringa hem till Sverige gratis när jag är utomlands?

Det beror på. Om du befinner dig i ett annat EU-land kan du ringa hem till Sverige till samma pris som om du skulle ringa inom Sverige. Om du befinner dig utanför EU gäller den prislista för utlandssamtal som din operatör har publicerat på sin hemsida.

Ringa utomlands - Hitta bäst mobilabonnemang för att ringa utlandet 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6674

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.